Halloween

Yes, igår var det halloween-fest på skolan.
Jag vaknade på morgonen och var inte helt 100 (har varit småsjuk hela veckan) och tänkte egentligen inte gå, men mot kvällen fick jag ett ryck och drog ändå.
Mellanlandade hos Linda där utklädnaden skulle ske. Vi hade ingen aning om vad vi skulle maskera oss till. Jag hade förvisso kunnat skita i att klä ut mig och gå som mig själv (= för tillfället en flötig zombie) men efter en timmes improvisation i Lindas badrum fann jag mig plötsligt som The Joker.
Runt alla helgona-helgen ska man ju hedra de döda. Jag hedrade en av mina favoritskådespelare, Heath Ledger. Buhu.
Nåväl.
Det var trevligt på festen.
Efteråt drog vi hem och kollade på film. "The Prestige". Den var riktigt bra. Men rätt lång. Det visade sig vara närmare morgon än natt när filmen var slut, så jag sov hos Linda på en halvuppblåst luftmadrass. Det var inte alls dumt faktiskt, luften pressades liksom ut på sidorna av madrassen så jag låg som i en vagga. Sir Väs-ish.

Vaknade halv nio. Försökte så tyst som möjligt, för att inte väcka Linda, pressa ur luften ur madrassen men hon vaknade ändå. Kände mig som en påkommen strypmördare där jag låg som en strandad val på den stackars urkramade madrassen, med ett fast grepp om den lilla plast-pluppen som släpper ut luft.
Sa tack och hej till Linda och drog mig hemåt.

När jag kom till bussen var klockan en halvtimme mindre än när jag vaknade. Fantastiskt. Varför är det inte så varje dag?
En tjej på bussen glodde på teveskärmen, sedan på sin klocka, teveskärmen igen, sedan på mig.
"Är klockan bara 8??"
"I´m afraid so."
"Fan, då är jag ju en timme för tidig"
"HAHA, big fail!" (nej, det sa jag inte. Jag såg medlidande på henne och sa att det händer den bästa. "Bättre en timme för tidig än för sen" lyckades jag nog slänga till med också. Ja, jag är en tant..)
Sen kom jag hem och åt frukost. Såg en film (har sett 100 filmer i helgen). "I skuggan av värmen". Den var bra. Jag har läst boken.
Sov en halvtimme, vaknade med solen i ögonen. Gick en promenad. Köpte pistachnötter och äpplen som jag åt på en parkbänk samtidigt som jag skrev.

Jag blev glad idag. För det låg en man i en hög med gula löv i parken. Han såg aslycklig ut. Och hans fru ville gå vidare, men han skrattade och låg kvar.
De faller snabbt nu. Löven alltså, inte männen. Snart är det vinter. Jag längtar.

Igår såg jag "Slumdog Millionaire". Underbar film. Dansen i eftertexterna var sjukt oväntad bara. Haha, I love India.

Just jäklar, praksis! Det gick så galet bra. Våra barn (eh.. ungdomar.. eh. 14 år. What to say?) var bäst i världen och jag överdriver inte ett skvatt. Fick kämpa mot gråten under föreställningen i torsdags och jag var stolt som en tupp resten av dagen. Hade 4 underbara dagar och vill bara undervisa mer och mer nu. Grymt.
Denna veckan som kommer är rätt lame, har ca 1 lektion om dagen eftersom andra halvan av klassen har praktik. Dessutom har vi inga kvällskurser. Ska passa på att ta hip hop-klasser istället, och springa en och annan runda. Nice!

Jag måste duscha, big time. Tänkte göra det igår, men sen skulle jag ju plötsligt vara Joker, så då passade mitt wannabe-smör- hår ganska bra. Kan snart valla ett par skidor med min hårbotten. Time for shower, aight!

Peace out!




Oh yeah.



/
ajdun
Allmänt | | Kommentera |
Upp